Yaşar Kemal, ölümünün dördüncü yıldönümünde Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri tarafından 18 Şubat’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle anıldı.  Törene SEV ve Yaşar Kemal Vakfı üyeleri, SAC öğrenci ve velilerinin yanı sıra farklı okullardan öğrenci, öğretmen ve yöneticiler de katıldı. SAC öğrencilerinin hazırladığı “Yaşar Kemal’in İzinden Çukurova” belgeselinin gösterimi yapıldı. SAC öğrencileri bu belgeseli hazırlamak için geçtiğimiz aylarda Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli ve yönetmen Nebil Özgentürk’ün katılımıyla Çukurova’ya bir inceleme gezisi düzenlediler. Anmada ayrıca öğrencilerin Çukurova’da çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sergi de yer aldı. Gecenin anısına öğrenci yazılarından ve fotoğraflarından oluşan kitap konuklara hediye edildi.

Program sonunda bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. SEV Mütevelli Heyeti Üyesi Semih Bilgin tarafından bir teşekkür plaketi sunulan Ayşe Semiha Baban, “Hissediyorum ki Yaşar Kemal burada bir yerden bize bakıyor. Bugünün koşullarında umutlu olmak çok zor ama bu çocukları görünce umutsuz olmak mümkün değil” diye konuştu.